Spreman, pali, ciljaj

Kad sam bio tinejdžer, tata i ja smo voljeli ići u lov. Lovili bismo bilo koju životinju koja je u to vrijeme bila u sezoni i bilo što drugo što bi se kretalo. Pogotovo zmije, ali to je druga priča.

Na jednom lovu moj tata i ja bili smo tridesetak metara jedan od drugog čekajući da određena vrsta ptica preleti. bio sam spreman. Moj pištolj je bio napunjen. Moj je um bio usredotočen. Na ovom putovanju namjeravao sam “ubiti” svog tatu. Pa, dok sam sjedio u svom “spremnom” položaju slučajno sam povukao okidač pištolja. Bum! Dok je moja sačmarica ispalila veliku eksploziju, shvatio sam da je moj pištolj usmjeren samo nekoliko stopa od mjesta gdje je sjedio moj tata. Očito sam pucao prije nego što sam naciljao i pritom zamalo ubio oca.

Nešto slično vidim u osobnom i profesionalnom životu ljudi cijelo vrijeme. Mnogi se pripremaju naprednim obrazovanjem, mislima o moći i utjecajnim prijateljima, ali pucaju prije nego što naciljaju. Ciljanje je proces planiranja za koji je potrebno vrijeme i mora se obaviti prije nego što si možete krenuti u uspješan život, organizaciju ili vezu.

Možda ćete pitati: “Znam kako se pripremiti i kako pucati, ali kako da naciljam, a zatim ispalim?” Ili: “Je li ovo samo još jedna vježba postavljanja ciljeva?” Ne, ovo je zapravo vježba planiranja života. Da biste naciljali morate znati kamo želite ići i koja je vaša strast.

U nastavku sam naveo nekoliko pitanja koja će potaknuti kreativni dio vašeg uma i pomoći vam da uspostavite svoj cilj tako da ćete moći postići život, organizaciju i odnose kakve želite.

Planiranje života s točnim CILJEM:

Gdje želite da vaš život, organizacija i odnosi budu za pet, deset ili dvadeset godina? Jedan od načina da odgovorite na ovo je da nacrtate sliku. Ova slika će vam dati svrhu, strast i energiju. Također će vam u umu zadržati vizualni prikaz onoga na što ciljate.

Koje standarde izvrsnosti, dosljedan rast i konkretan pregled napretka trebate postaviti?

Imate li nekoga u svom životu tko će vas smatrati odgovornim kako ne biste pucali prije nego što ste spremni ili prije nego što naciljate?

Dobar sustav je bolji od dobrog prijatelja kada je u pitanju planiranje života, stoga, što je na vašem popisu obveza danas što će vam pomoći da sutra postanete sličniji svojoj slici?

Objavljeno dana