Reboundability: Bitna vještina za uspješan život!

Imate li poteškoća s oporavkom od pogrešaka, neuspjeha i razočaranja? Proživljavate li te neuspjehe iznova i iznova? Jeste li određene životne situacije ili izazove maksimalno naglasili?

Je li to bilo glasno DA? Ako je tako, možda ćete htjeti uložiti neko vrijeme u stjecanje vještine brzog “odbijanja”. Pokretljivost je neophodna za produktivan, uspješan i sretan život. Život je pun promjena, stresa, razočaranja, neuspjeha, neuspjeha, bolesti, ozljeda, gubitka natjecanja ili poslova, smrti, itd. Način na koji se nosimo s ovakvim situacijama je ono što čini razliku između radosnih, uspješnih pojedinaca i onih koji tone u samosažaljenju i ostaju zaglavljeni u navikama brige, straha i nesigurnosti.

Što znači “brzo se vratiti”? Rebounding je sposobnost brzog oporavka od percipiranog gubitka i neuspjeha. To znači razbiti stare mentalne obrasce i ponašanja koja vas drže zaglavljenima i jadnima.

Pojedinci kojima nedostaju velike vještine “odbojnosti” upuštaju se u destruktivne obrasce samokažnjavanja, što neizbježno rezultira patnjom i voljenih osoba. To može doći u obliku razdražljivosti, tuge, depresije, fizičkog, emocionalnog ili čak fizičkog zlostavljanja, alkoholizma i prekomjernog rada da spomenemo samo neke! Ove negativne navike praktički onemogućuju održavanje istinski radosnog i zadovoljnog života.

Primjer situacije: Gubitak velike prodajne prilike. Oni koji nisu stekli vještinu “povratnosti” uključit će se u destruktivne navike uma tijekom nekoliko dana ili često čak i tjedana. Te navike uključuju ponavljanje percipiranog neuspjeha ili neuspjeha iznova i iznova, kao i sudjelovanje u negativnom i kontraproduktivnom samogovoru. Neprestano se preispituju ili sami sebi govore da su glupi i da nikada neće uspjeti. Čak se mogu uvjeriti da se potencijalnom klijentu ne sviđaju ili da su mislili da su nesposobni.

Ovaj uobičajeni obrazac razmišljanja zapravo krade vašu sposobnost da budete bolji sljedeći put. Ovi negativni obrasci uma drastično umanjuju vašu sposobnost da budete jasni (fokusirani) ili da postignete ciljeve. Negativne navike uma narušavaju samopouzdanje i samopoštovanje. Ako nastavite dopuštati da vaš um bude pod kontrolom, umjesto da vi kontrolirate svoj um, nastavit ćete se osjećati i biti poraženi.

Prekinite negativne navike s ovih 5 savjeta za brzu “pokretljivost”

Promijenite svoju perspektivu! Morate znati da su neuspjesi, pogreške i neuspjesi dio životnog procesa učenja i ključni su elementi ispunjavanja vaših potencijala i stjecanja uspjeha. Razočarenja i neuspjehe najbolje je promatrati kao odskočne daske za uspjeh. Naučite gledati na nevolje kao na dobar i vrijedan dio rasta i učenja. Znajte da postoje iznimno vrijedne lekcije koje se mogu naučiti iz neuspjeha i razočaranja i svakako ih potražite. Odlučite na probleme gledati kao na situacije ili izazove koje treba riješiti ili osloboditi.

Suzdržite se od donošenja zaključaka i tumačenja. Prečesto ćemo pogriješiti ili ne uspjeti u nečemu i automatski pretpostaviti da drugi misle da moramo biti glupi ili nemarni. Istina, nije važno što drugi misle o nama sve dok znamo tko smo i što smo.

Suzdržite se od prosuđivanja sebe iz kritičke perspektive koja dovodi do manjeg samopouzdanja i nižeg samopoštovanja. Ocjenjivanje sebe na ovaj način dovodi do obrasca ponavljanja istih pogrešaka i ponavljanja istih neuspjeha. Bolje je promatrati pogrešku ili uočeni neuspjeh, ukrasiti lekciju i nastaviti dalje. Sve ostalo će vas držati zaglavljenima i sputavati vas od uspjeha i sreće.

Vjerujte da će se, kad se jedna vrata zatvore, druga zaista otvoriti. Nemojte si dopustiti da se toliko zaglavite u negativnim umnim obrascima da propustite sljedeću fantastičnu priliku! Sve se stvari događaju s razlogom, pa ako doživite gubitak, neuspjeh ili razočaranje, čeka vas bolja prilika, stoga držite oči otvorenih!

Prihvatite ono što jest. Prihvaćanje trenutne situacije jedini je “razuman” izbor. Želja da možete promijeniti prošlost i tući se ne samo da je uzaludno, već također uklanja mogućnost rasta i oslanjanja na gubitak, neuspjeh ili razočaranje. Prihvatite trenutnu situaciju, nemojte se opirati onome što već jest. Pokušavate li se oduprijeti suncu da ne sja? Naravno da ne. Pa zašto biste se pokušavali oduprijeti bilo čemu drugom što je već stvarnost? Prihvaćanje je jedini izbor za promicanje uspjeha.

Objavljeno dana