Kako prestati imati probleme?

Ako ste poput mene, vjerojatno ste izgubili puno sna zbog brojnih problema koji se pojavljuju u vašem životu. Ponekad se problem čini prevelikim. Postajem imobiliziran od straha. To dovodi do odugovlačenja i krivnje za moju neaktivnost! Moja razina stresa ide preko krova.

Samo pomisliti na riječ “problem” dovoljno je da mi podigne krvni tlak.

To je prava moć riječi! Ono što stavite na pamet ima trenutni učinak na vaš metabolizam. Um i tijelo nisu suprotnosti; oduvijek su bili neodvojivi dijelovi jednog nevjerojatnog organizma: Tebe!

Dakle, problemi stoje na putu pozitivnog konstruktivnog djelovanja. Čini se da su problemi veći od vas. Mogu biti ružni i podli i tako ometajući. Mogli biste propustiti prekrasne prilike za uživanje jer ste previše zaokupljeni svojim nevoljama. Možda živite mračnu budućnost koja se vjerojatno neće dogoditi. Sadašnji trenuci prolaze neopaženo i to nije dobro!

Vrijeme je da prestanete imati probleme. Vrijeme je da ubijete Boogeymana ispod kreveta! Kako da to učinim? Pa, ako ste voljni uložiti malo mentalne discipline, postoji vrlo jednostavna tehnika koju treba slijediti.

Evo ga:

Kad god se nađete da razmišljate o nekoj poteškoći u svom životu, zapitajte se: Je li to problem ili izazov? Napravite pravi izbor. Odaberite da ga promatrate kao izazov.

Izazov je poput natjecanja ili testa. To ističe vašu natjecateljsku prirodu, nadahnjuje akciju i što je najvažnije izazov je natjecanje u kojem možete pobijediti!

Problem je 800 LB emocionalne prtljage.

Izazov je prilika da obogatite svoj život.

Sjećate se što sam rekao o povezanosti uma/tijela? Zbog koje se fraze osjećate neugodnije: “ozbiljni novčani problemi” ili “financijski izazovi?”

Kad god naiđete na sljedeću neravninu na cesti, imate izbor: Ispunite sebe bespotrebnim stresom i tjeskobom i dočekajte novi “problem” u svom životu, ili možete reći – “Da! Prihvaćam izazov. Prihvaćam priliku poboljšati se, ojačati svoje samopouzdanje, rasti iz iskustva i odagnati strahove od neočekivanih promjena.”

Život je promjena. Promjena ponekad može biti neugodna. Volimo ostati s poznatim po prirodi. Kada se odupiremo životnim promjenama, sadimo sjeme problema. Ako se suočimo sa svojim izazovima, nalazimo manje stvari kojima se možemo oduprijeti. Nalazimo se u “toku” života i nismo uhvaćeni u škripcu.

Ova jedna jednostavna zamjena riječi donijela mi je punu kantu mira. Postajem jači sa svakom preprekom koju savladam.

Ovo bi moglo upaliti za vas, ako pokušate. Pitanje je: Jeste li spremni za izazov?

Objavljeno dana