Nekoliko sitnica o bebama koje bi svaki roditelj trebao znati

Novopečeni roditelji se suočavaju s brojnim problemima za koje se očekuje da ih odmah i sami po sebi razumiju i s njima se odmah pozabave. Nažalost, novorođenčad ne dolazi s uputama za korištenje pa evo nekoliko tema o kojima biste trebali više znati.

Kupanje bebe

Dok pupkovina vaše bebe ne otpadne jedan do dva tjedna nakon rođenja, kupajte je samo spužvom. Vata ili pamučni štapić navlažen alkoholom može pomoći u sušenju pupka ili slijediti upute vašeg pedijatra. Nakon što otpadne, možete ga okupati u dječjoj kadici.

Prirodni porod ili porod carskim rezom

Carski rez se obično izvodi kako bi porod bio sigurniji za vas ili vašu bebu. Carski rezovi se mogu napraviti iz mnogo različitih razloga, uključujući zaustavljen porod, kompliciran porod, probleme s bebom koji mogu otežati porođaj ili druge probleme. Nije važno jeste rodili vaginalno ili carskim rezom, ipak ste majka s prekrasnim novim blagoslovom.

Obrezivanje

Mnogi se liječnici slažu da obrezivanje može imati neke koristi, ali ne mora biti apsolutno neophodno. Može pomoći u smanjenju rizika od infekcija mokraćnog sustava i eliminira gotovo svaku mogućnost raka penisa. Obrezivanje ne uzrokuje dugoročne emocionalne probleme vašem djetetu.

– Nastavi čitati: Sve za dječju sobu 

Neki ljudi kažu da spavanje roditelja s bebom može dobro utjecati na bebu, iako bi trebali vrlo brzo razmišljati o kupovini dječjeg krevetića.

Spavanje na leđima je ono što većina pedijatara preporučuje za bebe kako bi se sve bilo uredu.

Pronađite vrhunsku opremu za bebe na internet trgovini Pčelice.

Objavljeno dana