Majstorstvo učenja u kontekstu

Metafizički krugovi često karakteriziraju inkarnaciju kao sastavljena od četiri tijela koja rade zajedno kako bi nam dala ono što znamo kao ljudi. To su fizička, emocionalna, mentalna i duhovna tijela. Svaki je važan i njihova je sinergija kritična. Majstorstvo učenja prirodno je usmjereno na mentalno tijelo iako ima veze i s fizičkim, emocionalnim i duhovnim tijelima, jer nitko ne može uspješno preživjeti kao otok. Ova četiri vrlo individualna i jedinstvena otoka ravnomjerno su raspoređena oko točaka imaginarnog kvadrata.

Otok fizičkog je poznat po svom pijesku, glini, bogatim naslagama minerala i kristala koji vam omogućuju da oblikujete sve što poželite. Otok emocionalnog tijela više je poput vodenog parka u raznolikosti načina na koji voda mjehuri, kaskada, bazena, teče, pada i skuplja. Otok mentalnog tijela je dinamičan u svojoj energiji kojim dominira vulkan koji se neprestano sve više taloži i tako postupno povećava otok, a duhovni otok ima doline i elementarne isklesane planine prekrivene visokim drvećem koje sve miluje uši tihim šaptom kao zračne mase ih beskrajno igraju u beskonačno promjenjivim obrascima.

Zajedno ovaj četverostruk karakterističnih otoka čini stabilnu platformu na kojoj se može podići ljudski ekosustav. Ovladavanje svakim od njih je bitno za konačno ovladavanje čovjekom. Zanimljiv aspekt majstorstva je da početak potrage na bilo kojem otoku na kraju vas vodi do svjesnosti centra između otoka koji je istinsko središte vašeg bića. Kada stojite na otoku, pruža vam se jedinstvena perspektiva koja se mijenja od otoka do otoka, ali svaki put se ostali mogu vidjeti smanjeni u daljini. U središtu između otoka svaki se vidi kao jednak po važnosti i relativna perspektiva se nikada ne mijenja.

Najprije sam istražio mentalni otok tako što sam napisao Majstorstvo učenja. Ovaj pristup povećava moju sposobnost brzog istraživanja preostalih otoka dajući mi napredne alate za istraživanje. Kako su napisani, svaki novi svezak u Mastery Seriesu istraživat će sljedeći otok. Kada se okarakterizira ljudski arhipelag, svaki otok neće biti toliko otok koliko vrata koja vode u središte, pravi cilj na svim putovima. Kada se jednom dosegne, važnost otoka će izblijedjeti jer prava percepcija pruža ispravno razumijevanje.

To je majstorstvo.

Objavljeno dana